HTML

Közéleti dagonya

Mi van a döntések hátterében? Mi van a döntéshozók agyában? Van - e mérce, akár egyes, kettős, többes? A hazai demokrácia posványa, avagy hol és hogyan tapicskolunk?

Friss topikok

Linkblog

Ibolya elnökasszony újabb jelöltjei

2009.03.02. 12:28 zsákutczay

avagy húzós nevek az MDF listán

Ibolyában valami, valamikor megpattant. Ennek egyre nyílvánvalóbb jeleit naponta látjuk. A tagság még nem ocsudott fel teljesen, valószínűleg egyelőre bambán néznek maguk elé, erre azért még álmukban sem mertek gondolni. Mármint a Bokros, majd hirtelen Habsburg.
Az alábbiakban röviden összefoglaljuk az MDF közelmúltjának jelentősebb állomásait, majd segítünk Ibolya elnökasszonynak az európai parlamenti képvislőjelöltek listájának összeállításában. Egy kicsit úgy érezzük, hogy bár az eddigi irány jó (Bokros, Habsburg), de jelöltjeinkkel szeretnénk Ibolya asszonyt még merészebb álmok szövögetésére ösztönözni: mi az hogy 1, esetleg 2 hely??? Jelöltjeinkkel legalább 10 helyben lehet gondolkodni!
Először a két fontos momentum az elmúlt évekből, majd a múlt hét bátor, egyeseket sokkoló, de  mindenképpen új MDF-t előrevetítő történései:
 
- A főpolgármesteri címért - annó - elindította Katona Kálmánt, akiről mindenki tudta, hogy esélye nincs. (Kálmán egyébként ugyanolyan dzsoli dzsóker az MDF háza táján, mint Drazsé az MSZP-nél.) Főpolgármester imígyen ismét Demszky lett, de legalább bele lehetett rugni mintegy 2 millió konzervatív szavazóba, akik ekkor ismerték fel Ibolya erejét. Vajon mit kapott Ibolya cserébe? Tudjuk, a Tisztelet Társaságát. Azóta is bőszen együtt szavaznak a szocialistákkal, ellenzékből. Mint a szintén ellenzéki SZDSZ.
- A pártelnöki címre pályázó egyetlen ellenfelét ősszel hirtelen, totálisan és teljes erővel kicsinálta, szusszanást nem adott neki. Ibolya támogatói hallgattak. Senkinek nem jutott eszébe a párton belül, hogy demokratikusan pályázó ellenfelet - még ha igaz is, hogy egy "bűnöző", vagy hasonló - akkor sem állítok le, mert ez szocialista módszer. Mindegy, csak tiszta forrásból, Ibolya! Vajon hol volt akkor Olajos Péter, jelenlegi MDF európai parlamenti képviselő, akinek most viszont valami nagyon nem tetszik?
 
Na és a múlt hét, mikor az MDF hirtelen beindult:
- Az egyik leggyűlöltebb - statisztikák szerint - szocialista alkalmazásban álló smasszert, kinek nevét azóta is szitokszóként használja a magyar, gyakorlatilag az elnökség kizárásával képviselőnek jelöli az elnökasszony. Egy "keresztény" értékeket, valló jobbközép, stb. párt, amelyik elméletileg ellenzékben van! Az, hogy a jelenlegi képviselő (Olajos P.), aki még a párt alelnöke is csak az újságokból értesül? Hát...elvileg tudta, hogy mibe lépett bele pár éve, de nyilván akkor a brüsszeli 4 év igézete homályossá tette látását. Most viszont ő került a Ibolya darálójába. Megérdemli.
- Habsburg György kiválasztása rímel az eddigiekre. A párt vezetése és a tagság nem tudott róla, Gyuri meg egy rejtély. Szívesen vállalja el, bár csak függetlenként. Tudja, hogy mihez adja a nevét, ráadásul 2. pozícióból? Legalább harcolna az első helyért.
 
Ibolya tehát nagy hálóval merít, baloldali közgazdásztól a monarchia élő képviselőjéig alakítja népfrontos mozgalmát. Segítünk neki a további jelöltekkel, akik jelölése révén még szélesbbé válhat az a lassan már „tömegmozgalom”, melynek neve MDF. Javasoljuk Ibolya elnökasszonynak tehát a következő, a közvéleményt biztonsággal tovább sokkoló jelölteket a lista további helyeire:
 
3. hely:
Apró Piroska, akivel Ibolya garantáltan lecsap az MSZP kádárista, az MKMP-t azért szégyenlő, de szivükben odahúzó bázisára, nem beszélve Thürmer híveire. Gyurcsány sem lenne hálátlan, ha anyósát egy időre távolabb tudhatná.
 
4. hely: 
Vona Gábor, kinek jelölésével a Jobbik tagsága és a Gárda is egy füst alatt elitézhető.
 
5. hely:
dr. Feldmájer Péter a MAZSIHISZ elnöke, aki hozza a nácizmustól rettegő zsidó közösség szavazatait.
 
6. hely:
Vámos György jobboldali zsidó újságíróval a nácizmustól nem rettegő zsidó szavazókat lehet hozni, akik jobb híján eddig az SZDSZ-re szavaztak.
 
7. hely:
Németh Sándor a HIT gyülekezet apostola, akivel sok nem zsidó SZDSZ tag nyerhető meg.
 
8. hely
Fekete János, a kitűntetett volt MNB elnök. Jelölésével lenyúlhatja Ibolya a Gyurcsányt támogató a közgazdászok széles táborát.
 
9. hely
Lengyel Zoltán most független, volt Fideszes frakciótag (nemrég mentette meg az MDF frakcióját) hozhatja a függetleneket és a Orbánnal nem rokonszenvező Fidesz szavazókat.
 
10. hely
 
még kiadó, a néven Ibolya elnökasszony sokat gondolkodik. Ezen a helyen kellene egy ütős nevet bevetni, aki az MDF híveket hozná. Ez a döntés a legnehezebb, szinte lehetetlen feladat.
 
Várjuk az ötleteket.

27 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://posvanyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr37975165

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtad? 2009.03.03. 06:24:04

MDF: EP listaMiután megtudhattuk, hogy az MDF lista első két jelöltje Bokros Lajos és Habsburg György lesz - már ha persze elfogadják -, szeretnék még néhány javaslatot tenni: Mick Jagger - alias Jáger Miklós - amelyik nő mellett ő megfordult, attól gyere…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.03.02. 21:59:25

Mindenképp szerepeltetni kellene Fekete László erőművészt, az MDF tatabányai jelöltjét, aki egy ültő helyében 32 "komplett csirkecombot" eszik meg körettel és desszertnek 10 franciakrémest és Anettkát, a párt korábbi média tanácsadóját.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.02. 22:30:11

Az ilyen sok-sok éve a politikában dagonyázó, jól megélő, here politikusokat el kellene már zavarni! /pl. Dávid I- Herényi- Orbán- Deutsch-Kövér- Thürmer- Csurka-Lendvay-Szekeres-Gyurcsány.../ Csak ártanak a hazának!

Zozi79 2009.03.02. 22:32:26

"de nyilván akkor a brüsszeli 4 év igézete homályossá tette látását"

5 év, bár tök mindegy.

Amúgy erről az Olajosról én sokat nem tudok. Ami igaz, az igaz, bizony Almássy elpusztításakor csak hallgatott, mint. Viszont állítólag a Fidesz még korábban megkörnyékezte egy befutó hellyel a Fidesz-listán, amit ő visszautasított, mert hát MDF.

Szóval, Ibolyka duplán kicseszett ezzel a szerencsétlen, hűséges katonával. Kérdés, ezek után ki a fene áll még ki Ibolya mellett és mi oka van rá?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.03.02. 23:01:05

Az én javaslataim: Mick Jagger, Egervári Sándor, Győzike, Isaura, Columbo, Batman, Tom Selleck, Nagy Feró.

Indoklás itt:
tudtad.blog.hu/2009/03/02/meg_nincs_kesz_1

Gábor mester 2009.03.02. 23:02:32

Ki a f@szom az a Dávid, és mit kavar Ibolyával??

Názáreti Brájen 2009.03.02. 23:19:42

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Barátaim!

Az MSZP kócos láthatatlan külügyes nagyasszonya, vagy a FIDESZ csornai Csák Norisza (a humort messze elkerülő, Áder úr saját önnönleírása alapján) mennyiben jobb listaéllovasok?

Oszt'jónagyot!

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.02. 23:20:00

Katona Kálmán azért nem egy kategória Drazséval, nekem sokáig kedvenc miniszterem volt. A hírközlésből érkezett a KHVM élére, elég hamar és elég eredményesen megtanulta a közlekedést és a vízügyet, majd Orbán nehezen védhető indoklással pont a hírközlést elvette tőle és egy olyan kormánybiztosra bízta, akinek főtevékenysége kimerült abban, hogy a munkáját ügyvédi irodáknak adja ki gebinbe.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.02. 23:21:09

Habsburg György tényleg elfogadta a felkérést, vagy ezen csak gúnyolódsz...?

osborne 2009.03.02. 23:32:35

10. Tölgyessy Péter, alkotmányjogász és időjós-politológus voltmár szadeszos és fideszes is, szinte magától adja magát ;]

zsotti 2009.03.03. 00:07:48

Dejó is most a föld átellenes pontján élni...
fasza itt a nyár, már egy jó ideje.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.03. 00:39:18

Off:

Még nem jártam itt; gratulálok a poszthoz!

On:

Földönkívülieket lehet jelölni? Ha igen, a jelöltjeim:

1. A Borg Királynő (Star Trek): Elegáns megjelenésű, gyors felfogóképességű nő. Szavazóbázisként hozza a Delta Kvadráns 56.237 milliárd Borg dolgozójának szavazatait; illetve minden jelenetben zöld megvilágításban szerepel, ami külön jól jön a szabadtéri sajtótájékoztatókon. Az eltérő kultúrák "integrálásában" verhetetlen, de mandátuma elnyerése előt majd ki kell venni a nanoszondáit, nehogy véletlenül asszimilálja a fél EPP frakciót.

2. Optimusz Fővezér (Transformers): Ízig-vérig harcos, de politikailag naiv, mint a napos csirke. Színre nem az igazi: felül piros, alul kék, de sehol nem narancs! Kamion-üzemmódban kampányautóként használható.

3. Darth Vader (Star Wars): Beszélni nem nagyon szokott és még a Herényinél is randább, de ha a jövőben bárki beszólna az Ibolyának az országos gyűlésen, annak az Erővel eltöri a gégéjét, vagy levágja fénykarddal. Durvább esetben, ha egész alapszervezetek lázadnak, a csillagromboló flotta, vagy a Halálcsillag is bevethető. A Viktornál jó két fejjel magasabb, ami egy nyilvános vitában főnyeremény lehet.

4. Kosh nagykövet (Babylon 5): Zöld. Nincs köze a Fideszhez. Mást nem tudunk róla. Ennyi bőven elég.

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.03.03. 00:50:58

1. TIPP: Valamiből élni is kell, tehát kézenfekvő, hogy a 10. helyet felteszik a Vaterára, és lehet rá licitálni. Praktikus és demokratikus, ha meg esetleg mégsem válna be, akkor majd az NBH-s haverok csinálnak róla valami jó kis kompromittáló hangfelvételt.

2. TIPP: Még hatékonyabb olyan embert megnyerni, akiről eleve köztudott, hogy jól ki van tömve ropogós forintokkal. Ki más is lehetne ez, mint az MDF-hez közel álló Elnök úr (gyk.: Csányi S.).

báró Leopold 2009.03.03. 01:13:24

Szerintem Geronazzo Maria tökéletes lenne, akkor sokan szavaznának az MDF-re h a 10. helyen bekerüljön és így elhúzzon innen Brüsszelbe. Ott majd énekelhet a Merkelnek.

gonoszgőte 2009.03.03. 01:18:44

Gonoszgőtét is jelölhetnék végre!

absztraktor.blog.hu/

Clive 2009.03.03. 01:51:12

10. Charles Simonyi.

(Esetleges gyors honosítása esetén.)

Ha már Farkas Bertalannak nem sikerült bejutni a világűrből az Országgyűlésbe...

Spéter46 2009.03.03. 05:44:32

Kolompár Orbán: hozná a cigányokat

Fekete Pákó: hozná a magyar állampolgárságú négereket

Kiszely Tünde: hozná a magyar értelmiségi nőket

Maonika: hozná a kisgyermekét, meg a szereplőit.

states 2009.03.03. 07:15:12

Mondanám, hogy Thürmer Gyulát ajánlanám Ibolya figyelmébe, de ő szerintem túl tisztességes ahhoz, hogy ebben a mai MDF-ben szerepet vállaljon...

orv 2009.03.03. 07:17:06

10.Gyurcsány Ferenc

Sakic19 · http://sakic19.blog.hu 2009.03.03. 07:41:48

A választások érdekesek, de szerintem egyáltalán nem a leírt okokból:

Bokros egyre kevésbé gyűlöltebb az emberek körében, mert egyre többen látják, hogy ő volt az utolsó, aki hosszú távon hasznosat tett le az asztalra. Akik pedig a szakmával foglalkoznak, gondolom pláne nem hívják smasszernek, ha már egyszer egy - úgy tudom - színvonalas egyetemen egyetemi tanár (ok, a BME-n vannak nagyon gáz közgáztanárok, de ők tényleg a szocializmusból a közalkalmazottiság miatt itt ragadt fosszíliák).

Habsburg Ottó pedig kifejezetten nem a monarchia élő képviselője, maga mondott le mindenféle trónigényről (még jó régen), és nagyon sokat tett azért, hogy a rendszerváltás után alig 15 évvel csatlakozhassunk az Unióhoz. És ezt nem érzem negatívumnak, mert szerintem bőven többen kaptunk a EU-tól, mint amit beleraktunk.

A többi név viszont nagyrészt megérdemli a poénkodást, sőt, az igazán komoly beszólásokat nekik tartogatnám...

Zigi 2009.03.03. 07:50:04

Ejnye-ejnye két ember is a listán a zsidó szavazatokra gondolva,a cigány szavazatokra meg senki nem gondol?Pedig abba' vannak ám az igazi tartalékok.Javaslom a lista valamelyik előkelőbb helyén szerepeltessétek mondjuk Kolompár Orbánt,az igazi européer,konzervatív cigányértelmiségi típusának hazai megtestesítőjét.

Gessler 2009.03.03. 07:57:28

"sok nem zsidó SZDSZ tag..." ???

sprenczl 2009.03.03. 08:14:41

10.: Lovári Bán Oszama....:-)
újabb százezer szavazó!

Gerzson913 2009.03.03. 08:48:09

Szerintem tényleg jó lenne, ha bizonyos dolgok végre (majd' 15 év után) a helyükre kerülnének.
ad1.: Bokros nem baloldali közgazdász, két okot említek. Egyrészt, mert olyan nincs. A közgazdaságtudománynak nincs ilyen irányzata (jobboldali sincs). Másrészt, nézze már meg valaki rendesen azokat az 1995-ös intézkedéseket, a hírhedt "Bokros-csomagot", és közölje, hogy abban mi a fittyfenét lát baloldalinak. Baloldali politikus/politika létezik, de Bokros nem politikus (minisztersége idején sem volt párttag, azóta sem az), a politikáról lásd feljebb.
ad2.: Ha annak idején nem hozták volna meg azokat az intézkedéseket, akkor ritka nagy szarban lett volna az ország. Hogy mást ne mondjak: a Fidesz által sokat emlegetett "aranykor" (1998-2002) nagyrészt ezeknek az intézkedéseknek a hozadékából élt. Hallom a felhördüléseket, pedig ténykérdésekről nem szokás vitatkozni. De asszem meggyőzőbb, ha hozzáteszem: ezt Járai és Varga is elismerték, igaz, hogy csak jóval később, és igaz, hogy igen csendesen.
Szóval egyszer s mindenkorra: szálljunk már le Bokrosról, sőt, inkább azon imádkozzunk, hogy MOST is legyen egy olyan ember, aki szakmailag képes kidolgozni egy hasonlóan eredményes és működőképes csomagot, továbbá elviseli azt, hogy szavazatokat, támogatást veszít ezzel, adott esetben (talán pont azok, akik a legnagyobbat profitálnak a ténykedéséből) a "nemzet hóhérjává" kiáltják ki...

zsákutczay 2009.03.03. 11:04:45

@Gerzson913: köszönet a kommentért. 1.Baloldali az a valaki, aki baloldali szervezetben (pl. kormány) vállal önként szerepet.
2. ...nem az a kérdés, hogy szükség volt-e egyensúlyteremtésre, hanem az, hogy a bokrosi eszközök voltak-e erre a legalkalmasabbak?
3. Szerintem nincs "szakértő" kormány, a jó politikus az nem egy "jó közgazdász". "Jó" közgazdász sincs. Olyan van, aki adott pillanatban jót, vagy rosszat csinál.
4. Téves azt hinni, hogy a "jobboldalon", vagy máshol, nem ismerik az egyensúlyteremtést.
5. Ha egy család pénzügyi bajban van, akkor nem minden kiadást állítanak le fűnyíró elven, hanem mérlegelnek.
6. Bokros nem mérlegelt, mert nem neki fájt.
"Egyensúlyt" én is és még sokan mások is, bármikor csinálok ebben az országban, sőt akár egy éven belül. Legfeljebb a férgese elhullik. Majd legfeljebb a megmaradtak imába foglalják a nevem.

ToMorgan 2009.03.03. 11:26:41

10. Kiss Ernö alias hugyos

Zozi79 2009.03.03. 16:53:05

Ja, esetleg Havas Henrik? Mindig azt mondogatta, hogy az MDF a kedvenc pártja. Öt napig biztos bírná Brüsszelt is.

(Többet viszont biztos nem. Feltételezem ott dolgozni is kell valamennyit, nem elég a száját jártatni.)
süti beállítások módosítása