HTML

Közéleti dagonya

Mi van a döntések hátterében? Mi van a döntéshozók agyában? Van - e mérce, akár egyes, kettős, többes? A hazai demokrácia posványa, avagy hol és hogyan tapicskolunk?

Friss topikok

Linkblog

Kémrepülő

2010.03.19. 10:37 zsákutczay

Megkérdeztük a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékesét a Budapesten szerdán megjelent két kémrepülőről. Riporterünk kinyitotta a száját, hogy feltegye első kérdését, de az illetékes megelőzte:

- Nem kémrepülők voltak! Oszt punktum!
- ... de, de bocsásson meg, hogy a szavába vágok, mit kerestek itt egyáltalán?
- Nézze fiatalember - látszik, hogy maga még nem nagyon élt diktatúrában... - magának ehhez semmi köze. De ha már érdekli - demokrácia van, vagy mi a szösz - annyit mondhatok csak, hogy gyakorlatoztak. Van még kérdés? Ha nincs, mehetünk...igen, igen, na kissé gyorsabban, ha lehet...
- Bocs, hogy megint alkalmatlankodom, de miért itt gyakorlatoznak? Izraelben elfogyott a levegő? Vagy esetleg bezártak a repülőterek?
- Na tessék. Már megint maga az, maga nyeretlen kétéves? Megismétlem. Ja még nem mondtam? A jogszabályoknak megfelelően történt a repülés.
- Már elnézést, nem azt kérdeztem, hogy jogszerű volt a repülés, de ha már itt tartunk megkérdezem, hogy ön melyik jogszabályra hivatkozik? Van olyan törvény, hogy izraeli repülők bármikor berepülhetnek hazánk légterébe?
- Idióta. Nem, erre nincs törvény, de mi engedtük és ennyi elég is. Ergo mi vagyunk a törvény, ha így jobban tetszik.
- OK. És a kormány véleményét sem kell kikérni? Úgy hallottam, hogy a miniszterelnök sem tudott róla.
- Nem kell minden piszlicsáré üggyel zavarni azt a fantasztikus embert. Vagy maga nem tudja, hogy éppen a gazdaság rendbetételével van elfoglalva? Maga nem akar nyugdíjat majd idős korában? Mármint ha megéri, mert még pár ilyen kérdés és...Egyébként mi akkor engedélyezünk valamit, amikor akarunk. És mi most így akartuk.
- Minden berepülés előtt engedélyt kérnek az izraeliek?
- Haj, haj,... veszélyben az a nyugdíj... Drága barátom, csak nem képzeli, hogy ilyesmivel zaklatjuk izraeli elvtársaink... hm, bocsánat, izraeli barátainkat. Az engedélyük határozatlan időre szól, akkor jönnek mennek a légtérben, amikor akarnak. Még szólniuk sem kell, mert ugye a radar...
- Mit látnak a radaron?
- Semmit! Ebből tudjuk, hogy jönnek. A radarképről hirtelen 100 km-es körzetben minden eltűnik, még az arra repülő utasszállítók is. Ez a csalhatatlan jele a megjelenésüknek. Nem véletlenül hívják ezt a típust elektronikus porszívónak. Minden elektronikus jelet, rádiót, radart, mobiltelefont le tudnak blokkolni. Tehát azt láttuk, hogy Szeged környékén eltűnt minden levegőben tartózkodó tárgy a radarról. Kollégám azonnal jelezte, hogy jön az Úttörő Üstökös. Aztán amikor azt látta, hogy semmit nem lát a semmit a teljes Alföldön sem, akkor mondta, hogy úgy tűnik ketten is vannak. Micsoda fantasztikus technika! Szinte a fél ország rádióforgalmát le tudják blokkolni, vagy éppen csak belehallgatni az összes beszélgetésbe... Jaj, kissé elragadott a hév.
- Úgy tudom, akkor járnak kettesben, ha az adatforrás helyét is be akarják azonosítani!?
- Jól tudja.
- Most is hallgatóztak?
- Á dehogy. Becsszóra megesküdtek, hogy Magyarország határához érve nem hallottak semmit, mert a személyzet vattát dugott a fülébe.
- Mit jelent az, hogy "védett járat" megjelöléssel szerepelnek az európai légi irányításban? Őket védik? Kitől?
- Az ilyen alakoktól, mint maga. Mit kell állandóan kíváncsiskodni? Na annyit azért elárulhatok, hogyha túl közel merészkedik hozzájuk egy másik pl. polgári repülő, akkor azt figyelmeztetés nélkül lelövik. Egyébként még a madarakat is.
- Mit jelent az, hogy "rutin feladatot" teljesítettek? Egyáltalán mi volt a feladatuk?
- Nem ismeri a rutin szó jelentését? Hogy lehet így valaki újságíró? Megmagyarázom: a rutin azt jelenti, hogy akkor jönnek, amikor akarnak, vagy amikor valaki megrendeli a porszívózást. A feladatot mi meg nem ismerjük, mert azt nem kötik az orrunkra.
- Katonai feladatot hajtottak végre?
- Á dehogy. Ha az lett volna, akkor a Honvédelmi Minisztérium tudott volna róla, de halvány gőzük sem volt. Biztos éppen nyugágy, hintaló, fagylaltos kehely, felfújható guminők közbeszerzésén gondolkodtak.
- Miért éppen Vecsés környékén tettek úgy, mintha leszállni készülnének?
- Hát nagyon huncutok ezek az izraeli pilóták. Tuti, hogy be akartak valakit csapni. Úgy tettek, mintha, de mégsem.
- Lehet, hogy az egészről nem szerzünk tudomást, ha egy hozzáértő valaki éppen le nem fényképezi őket?
- Vannak még rések a pajzson. Egyébként mi is csak a sajtóból szereztünk tudomást. Mint mondtam, korlátlan engedélyük van határozatlan időre. Nem kell nekünk mindenről tudnunk.
- Utolsó kérdésem: Van valami köze az izraeli kémrepülőknek a hazai választásokhoz?
- Áh, áááá, dehogy, nocsak, ... magát nagyon elragadta a fantáziája.

Szólj hozzá!

Címkék: izrael vecsés feladat úttörő rutin üstökös kémrepülő

A bejegyzés trackback címe:

https://posvanyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr391851783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása