HTML

Közéleti dagonya

Mi van a döntések hátterében? Mi van a döntéshozók agyában? Van - e mérce, akár egyes, kettős, többes? A hazai demokrácia posványa, avagy hol és hogyan tapicskolunk?

Friss topikok

Linkblog

Fidel Castro üdvözlete comandante Szanyinak

2010.04.26. 11:41 zsákutczay

Caro Comandante Szanyi! Drága Szanyi parancsnok!

Nagy érdeklődéssel figyeltem a magyar választásokat havannai otthonomból és nem tagadom, izgultam, ami nem tett jó egészségi állapotomnak. Annál inkább a fényes győzelem, amit ön aratott.
Gratulálok győzelméhez, melyet hősies küzdelemben szerzett meg, maga mögé utasítva egy gaz, kapitalista Fidesz ügynököt.
Büszkék vagyunk önre! Ön egy sziklaszilárd bástya a világ imperializmusának óceánjában, mint ahogy mi is azok vagyunk! Két szilárd bástya, ahol a szocializmus lángját őrzik. Ne szomorkodjon, ön sincs egyedül, hiszen Comandante Tóth is ott van még ön mellett. Önök ketten tartják a szocializmus fáklyáját Európában! Ne engedjék, hogy ezt a fáklyát kicsavarják munkás kezeik közül!
Mint azt a világ tudja, Kuba marxista-leninista szocialista ország, melynek végső célja kommunizmus. Mi is hűek vagyunk a proletár nemzetköziséghez, melyet önök is oly bátran védelmeznek kis hazájukban. A Fidesz telhetetlen étvágya is az önök rettenthetetlen bástyáján kapott léket. Erre a kis szigetre bátran lehet építkezni a továbbiakban. Bátran vállalják fel szocialista elkötelezettségüket, ne habozzanak!
Nincsenek egyedül. Nem csak mi, a kubai nép, hanem szinte egész Tierra del Santángel (Angyalföld) szorított önökért a véres harcban, melyet a hatalmas túlerő ellen vívtak. A nemzetközi munkásmozgalom vörös szegfűvel ékesített zászlaja, melyet oly büszkén emeltek az ég felé, már szinte elveszni látszott a habzó, büdös, nemzeti óceánban, de ön és társa vezetésével az angyalföldi nép nem engedett a túlerőnek, egy emberként álltak ellent a magyar nép szinte ¾-es többségének és védelmezik az internacionalizmus szent eszméjét. Angyalföld egy kis oázis a gyűlölet sivatagjában. Nem is értem, hogy lehetett ennyire elvarázsolni – mert más nem állhat a háttérben – ezt az 1919-es Tanácsköztársaság óta annyira erős, bizakodó, kommunizmusra született és egységes népet holmi nemzeti fasiszta eszmékkel.
Nem feledem és csak csodálni tudom commandante Szamueli, Kun, Rákosi és különösen Kádár barátom eredményeit, melyet a szocialista embertípus kialakításában értek el. Angyalföld mindig is ezen „homo szocialiticus” bölcsője volt, immár nemzedékek sokasága alatt bizonyították rátermettségüket és erejüket a kapitalizmus elleni harcban.
Ha majd lecsillapodnak a kedélyek, várom önöket ketten kis hazámban, hogy átadják tapasztalataikat, hogy hogyan sikerült szembeszállniuk saját népük döntő többségének akaratával és várom azokat a betelepülni vágyó angyalföldieket, akik bizonyíthatóan és rettenthetetlenül a szocialista pártra szavaznak immáron 65. éve, hogy vérükkel felfrissítsék az itthoni bizonytalanokat és erőt öntsenek beléjük.
Most, hogy csak önök ketten győztek, mint a szocialista eszmék hirdetői a magyar parlament 386 tagja közül, és ráadásul egyetlen kerületben, minden bizalmam önökben van.
A mi országunkat is nyomasztja egy kubai területen létesített amerikai tá­maszpont megalázó jelenléte. Ezt a támaszpontot a szoros és gyalázatos amerikai gazdasági blokáddal szembeszegülő kubai nép leghatározottabb akarata ellenére, erőszakkal tartja fenn az Egyesült Államok.
Hasonlóan önök is kis csónakjukban evickélnek a biztonságot nyújtó szocialista partok felé, ahol háboríthatatlanul élnek majd, de egyelőre javaslom, hogy kiáltsák ki a népköztársaságot kerületükben és szakadjanak el az anyaországtól, mely eddig oly rosszul bánt önökkel. Mi azonnal el fogjuk ismerni országukat és baráti segítséget fogunk nyújtani a nemzeti agresszió ellen, amely a hírek szerint gyalázatos módon adót akar csökkenteni, munkahelyeket teremteni és eltakarítani a szocializmus előző nyolc évben keletkezett új romjait is. Ezt nem engedhetjük!
 
Befejezésül jókívánságaim, merítsen erőt a kubai nép hősi harcából:
- Bátran bontsa ki az internacionalizmus vörös szegfűs zászlóját és követeléseiket vágja a gaz győztesek szemébe!
- Büszkén álljon a választásokon kegyetlenül megalázott Magyar Szocialista Párt élére és szervezze újjá a harcban megfáradt párttagok és partizánok élcsapatát!
- Ostorozza már most és szakadatlanul a még meg sem alakult kormányt, ne hagyjon nekik levegőt, világítson rá a szocializmus- és a gázárnövelés szépségeire.
- Minden olyan kísérlet, mely éket akar verni a szocializmus építésében hatalmas eredményeket elért kubai nép és az angyalföldiek között, eleve kudarcra van ítélve és hamvába fog halni!
- Tartsanak ki a nemzeti és konzervatív értékeket hirdetők agressziójával szemben!
 
Éljen a megbonthatatlan kubai – angyalföldi barátság!
 
Fidel Castro

Szólj hozzá!

Címkék: fidel szocializmus angyalföld castro internacionalizmus szanyi bástya

A bejegyzés trackback címe:

https://posvanyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr621952345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása