HTML

Közéleti dagonya

Mi van a döntések hátterében? Mi van a döntéshozók agyában? Van - e mérce, akár egyes, kettős, többes? A hazai demokrácia posványa, avagy hol és hogyan tapicskolunk?

Friss topikok

Linkblog

Támadásban az MDF!

2009.03.04. 20:01 zsákutczay

avagy jönnek az ígéretek, nyúlnak az orrok

Az MDF elfoglalta szinte az egész információs teret, minden nap valami újat hoznak. Másról szerettünk volna írni, de szinte képtelenség, mert vagy egy hír, vagy egy plakát dermeszti le az embert.
Mint pl. tegnap is.
Megy a gyanútlan járókelő az utcán és mit lát egy buszmegállóban? Két fabábút hatalmas orral. Pinokkiónak testvére született, volt az első gondolat, de miről is van szó, az utasok azonban elsodornak...
 
Később kiderült, hogy új mese sincs, meg idő sem, van viszont mellébeszélés, mármint az MDF-en kívül mindenki más ezt teszi. Legalábbis szerintük.
 
Gyors körkép az eddigi szlogenekről:
- Nyugodt erő, biztos kéz (1990)
- Normális Magyarországot (2004)
- Tisztességes közéletet (2004)
- Normális Magyarország - felnőttek vagyunk!
- Nem minden tojás egyforma (2006)
- Felnőtt politikát felnőtt embereknek (2006)
- A rend embere (2009 Ferencváros)
 
 
Néhány kis hírecske, amúgy mellékesen:
 
1. Hír:
Mit is mond Ibolya elnökasszony, hogy miért nem normálisak a viszonyok?
„Normális az, hogy a közpénzek körül még mindig rengeteg az ellenőrizetlen legyeskedés? És folytathatnám.”
 
Ibolya, Ibolya te drága! Lehet, hogy nem olvastad az ÁSZ jelentést?
”… a párttörvény rendelkezése ellenére névtelenül fogadott el 1,3 millió forintnyi adományt a MDF 2004-ben és 2005-ben, a törvényi előírások figyelmen kívül hagyásával egyesült az MDNP-vel, és könyvelése több ponton nem felelt meg a számviteli törvény egyes előírásainak” (2007.02.28)
 
2. Hír:
A kampányoló MDF-es jelölt kopogtatócédulái között nagyságrendekkel több érvénytelen szelvényt találtak, mint vetélytársainál „ (2009 Ferencváros)
No mindegy, mint tudjuk nem minden tojás egyforma, van záp is.
 
3. Hír.
Lássuk a híres - hírhedt „haláladót”, amire az MDF – személy szerint Ibolya elnökasszony - rendkívül büszke: „A parlament megszavazta az örökösödési adó (részleges) eltörlését.”
Előzmények:
„…kormányzati szereplők szerint várhatóan előbb-utóbb napirendre kerül az örökösödési adó eltörlése, ha cserében meg lehetne nyerni az MDF támogatását…abban bíznak, hogy a kisebbik ellenzéki pártot több más ügyhöz is megnyerhetnék majd alkalmi partnernek.”
 
Hoppá! Csak nem??? Tehát mibe került nekünk a haláladó eltörlése?
 
4. Hír:
Először egy veretes MDF idézet: „… az MSZP, melynek elődje az elmúlt évtizedekben görcsösen ragaszkodott a hatalomhoz érte még erőszakra, választási csalásra is képes…önként nem mond le, …ez a lényegi tulajdonsága – mondja az MDF.”
OK, egyetértünk, de akkor lássuk a kapcsolódó hírt:
 
 „A fővárosi közgyűlésben az MDF szavazatával sikerült megválasztani Demszky Gábor helyettesének a szocialista Horváth Csabát és a szabaddemokrata Ikvai-Szabó Imrét, illetve elfogadni a kerületi forrásmegosztást, valamint azt, hogy a közgyűlés helyett a háromfős(!) koalíciós többségű gazdasági bizottság önállóan dönthessen a közműcégek vezetőiről, illetve akár másfél milliárd forintos beruházásokról
 
Ah! Most már minden világos. Hoci – nesze.
 
A NORMÁLIS MAGYARORSZÁGÉRT ELŐRE!
 
Szóval a plakát szerint mindenki mellébeszél, pontosabban füllent, hazudik, hiszen Pinokkió sem mesélésért kapott nagyobb orrot.
 
Valami azért nem stimmel! Nem is egy dolog.
- Miért van csak két bábú a plakáton? Az egyikük vörösben, a másikuk narancsban. Aha, csak nem a két rivális? És a harmadik? A kékek! Ők nem riválisok, ők hozzátok hasonlóan normálisok? Nem rémlik fel valami 2006 tájékáról (is)? Segítünk: „Lop stop; Több kék párt, kevesebb adó,…Ejnye! Mintha a kék politikusok egy része előzetesben lenne, mintha inkább adóemelésről érkeznének hírek, nem csökkentésről.
- No és ti, kedves MDF hol vagytok?
- Aztán az sem világos, hogy miért egyforma a bábúk orra? Azonosat füllentettek? Hát mintha nem így éreznénk.
 
Ha már itt vagyunk említsük meg azt is, hogy:
5. Hír
„Elutasította az Országgyűlés az áfaemelésre vonatkozó MDF-es javaslatot. 364 nem szavazat és 9 igen ellenében utasította el a parlament az áfa 20 százalékos kulcsának 22 százalékra emelését.
Köszönjük! Ezt ugyan nem ígértétek, de legalább megpróbáltátok. Ezt lehet? Valamiről hallgatni, majd hirtelen előkapni? Ez nem füllentés?
 
6. Hír
Ránézve Lengyel Zoltán fotóira, érthető a „Felnőtt politikát felnőtt(=18 éven felüli) embereknek” csatakiáltás, ugyanis a képviselő szeret a megfeszített Krisztust ábrázoló műalkotások, valamint halálfejes dekoráció előtt meztelenül fényképezkedni.” „Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő csatlakozik az MDF-frakcióhoz - jelentette be maga az érintett és Herényi Károly frakcióvezető hétfőn délelőtt. Lengyel csatlakozásával megmenekül, egyben új színnel gazdagodik a normális Magyarországért küzdő, európai értelemben vett konzervatív párt parlamenti frakciója.”
 
Hajrá, Lengyel Zoltánnal a Mégnormálisabb Magyarországért!
 
7. Hír:
Dávid Ibolya: „18 százalékos, egykulcsos adót!” - amennyiben a választáson bejutunk a parlamentbe (2006).
Van egy mindannyiunk számára rossz hírem, Ibolya elnökasszony: BEJUTOTTAK a parlamentbe!
 
8. Hír:
Az MDF választási ígéretei között szerepel (2006), hogy visszaállítják a családi adókedvezményt, másfélszeresére emelik a gyest, kettőről három évre emelik a gyed folyósítását, a gyermeknevelési támogatás a minimálbér 70 százaléka lesz, amit a gyermek 10 éves koráig lehet majd igénybe venni…
Javaslatom tehát az, hogy szükség van még két Pinokkióra azon a fránya plakáton.
 
Nem folytatjuk, ennyi bőven elég és itt a plakát:
  
 A következő szlogeneket javasoljuk még az MDF-nek:
 
  • Normális ország - abnormális kormány
  • Megígértük – eltemettük: a jobboldal egységét 
  • Nyugodt erőszak - elnökaspiránsokkal szemben 
  • Tudunk mégnagyobbat is bukni 
  • Több MDF – mégtöbb kizárás
  • Minden párt egyforma - kivéve minket
  • Mi nem ígértünk semmit - de azt megcsináltuk

 A pártok várható szlogenjeire hamarosan visszatérünk.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://posvanyklub.blog.hu/api/trackback/id/tr95981734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása